Over mij

“Eltse wolk hat in sulveren râne.”

Hi, ik ben Sylvia

Even tijd voor jezelf? Bij mij zit dat vaak in de kleine momenten. Nét even langer in de badkamer blijven dan nodig (of W.C.), iets eerder van bed om stilte te kunnen ervaren, tóch naar sport toe gaan (ook al laat ik een chaos achter), tijdens de zwemles van m’n zoon genieten van een koffietje… Hoe is dat bij jou?

 

Ik vind het leuk dat je er bent. 

 

Ik heb een leven voor en sinds mijn kinderen. Misschien herken je dat wel. Dat is vaak zo bij een groot levensveranderende gebeurtenis, een life-event. Ik heb een hele nieuwe versie van mezelf gevonden en heb uitdagingen ervaren die me eerder niet opvielen. Het voelt sindsdien zoveel belangrijker om goede keuzes te maken. Sinds 2015 mag ik mezelf moeder noemen, of ‘mem’ zoals we dat in Fryslân zeggen. We hebben een zoontje gekregen. Wauw! M’n man was in één keer niet meer de belangrijkste man in mijn leven.  In 2019 is onze dochter geboren. Onze grappenmaker nummer één. Ik herken veel van mezelf in haar. En ja, ik was in één keer niet meer de belangrijkte vrouw in het leven van mijn man, haha. Velen kennen mij als serieus, rustig en planmatig. Die grappenmaker komt voor hen als een verrassing denk ik. Ik zie mezelf als een positief en lief mens die gedreven is en doorzet tot ze er is. Al mijn liefde geef ik aan mijn man, kinderen en familie.

Hoe Faam begon…

Ik ben afgestudeerd als Maatschappelijk werker en Jeugdzorgwerker en sta ingeschreven in het beroepsregister voor Jeugd- en Gezinsprofessionals (SKJ). Na mijn afstuderen heb ik een paar jaar bij Veilig Thuis gewerkt en heb daar veel geleerd over drang en dwang in de jeugdzorg. Vanuit daar heb ik de overstap gemaakt naar werken met kinderen, jongeren, gezinnen en volwassenen in een gebiedsteam als Jeugdconsulent en aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld/ Kindermishandeling.

 

Ik heb door de jaren heen vele gesprekken mogen voeren en hulp mogen bieden aan allerlei verschillende kinderen en volwassenen met uiteenlopende hulpvragen. Wat mij opviel (en nog steeds opvalt) is dat hoe je denkt en praat over je verleden, heden en toekomst óntzettend belangrijk is voor hoe je leven eruit ziet. Het veranderen van een situatie, begint altijd bij jezelf en het vraagt lef. Ik realiseerde me dat ik meer kennis nodig had om mijn cliënten te kunnen helpen. Ik ben me gaan specialiseren in de mindset van de mens. En dat bracht me terug naar een verlangen wat ik tijdens mijn opleiding al had. Wat nou als ik helemaal op mijn eigen manier anderen mag helpen? Gericht op een positieve mindset. En toen wist ik het, ik ga een eigen onderneming starten. Faam werd geboren.

Wat Faam biedt…

 

Als maatschappelijk werker kan het eigenlijk niet anders dan dat ik je graag help bij je hulpvraag. Mijn agenda laat maar zoveel afspraken per week toe. Daarom ontwikkel ik online trainingen en cursussen. Iedereen kan tegelijkertijd beginnen. Geen wachtlijst. Geen volle agenda en daardoor lang wachten op een afspraak. Je begint precies wanneer jij het nodig hebt én doorloopt de modules wanneer jij tijd hebt. Het maakt niet uit of het overdag of avond is. Jij bepaalt. Binnenkort start de online cursus Mediteren.  Wil je hier meer over weten? Klik dan op de knop Ons Aanbod.

 

Warme groet, Sylvia